Hajdúböszörményi Bethlen Gábor Általános Iskola

4220 Hajdúböszörmény, Tizenhárom vértanú u. 1. sz. ; Tel/fax: 06-52-229-453; OM azonosító: 031055 

E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.   

 Könyvajánlás

 

Gerit Kopietz - Jörg Sommer: A felhőkarcoló fogságában, Bp.: Fabula Kiadó, 2006.

Egy egész éjszaka a felhőkarcolóban! Nagyapa új munkája nem mindennapi feladat, a város legmagasabb toronyházát kell őriznie. Egy nap felajánlja Krisztinek és Lencsének, hogy elkísérhetik az éjszakai bevetésre. A két mesterdetektív örömmel készül a kalandra. Ám a szokványosnak induló estéből kisvártatva az izgalmak éjszakája lesz. Baljós árnyak osonnak a folyosókon, a toronyház telefonrendszere váratlanul összeomlik. Mire felocsúdnak, a betörők hatalmukba kerítik a felhőkarcolót, sőt nagyapa is a fogságukba kerül...

Ez a könyv két okos gyerekről szól, akik mindig valami olyan galibába keverednek, amiket csak az újságokban olvasunk. Ezt a könyvet minden kalandvágyó gyerekeknek ajánlom 9 éves kortól!

Sok szerencsét az olvasáshoz!

 

Hajdúböszörmény, 2015. 03. 19.

Szerkesztette: Szabó Gergely Imre 4. b


  

(Ha az egereddel 2x ráklikkelsz a képre vagy a szövegre (ahol kézzé válik a kurzor), bejön a videofilm.

A hangfalad ne feledd el bekapcsolni!)

 

 VIDEOFILMEK KÖNYVEKRŐL

Molnár Eleonóra (művelődésszervező)beszél a kedvenc könyvéről

Szűcs Henrietta (8. a o.)beszél a kedvenc könyvérő

Nagy Fruzsina (7. c o.)beszél a kedvenc könyvérő

 

Vilmányi Gréta 6. b

Christine Nöstlinger: Gréti története

"Mert ugye csak a mi fajtánk értheti, hogy is van az ilyesmi."

Nekem azért tetszett ez a regény, mert egy hozzám hasonló életet élő lányról szól. Ajánlom azoknak a 13-15 éveseknek, akik szeretnek olvasni.

Balogh Valéria 6. b

Thomas Brezina: Legyen anyu a legmenőbb! (Fiúk kizárva!)

Két család történetét mutatja be. A Schnabel és a Meierbeer családét. Tinka mindig elrontja a varázsigéket, majd mindig valami rossz dolog sül ki belőle. Pedig Larissza és Lizi megmondta, hogy ne használja őket.

9-10 éves kortól ajánlom.

Hajdu Józsefné

matematika- és fizikatanár

Selma Lagerlöf: A császár

Egy egészen egyszerű parasztember szívének születéséről szól, lelkének kitárulásáról, majd annak minden földi gonoszságon át kitartó szárnyalásáról. 

A regény csodálatos ábrázolása az apa-lánya szeretnek, egyszerű szavakkal fest le olyan lélektani jelenségeket, amelyek mind a mai napig akár szakmai érdeklődésre is számot tarthatnak – például az apa fokozatosan kialakuló szkizofréniája, vagy a házasságban fellépő krízis a gyermek kirepülése után. Az írónő olyan tökéletesen ábrázolja a svéd paraszti család és kisközösség életének konfliktusait, eszményeit, mint korának kevés más írója.

 Nem véletlenül lett Selma Lagerlöf a világ első női irodalmi Nobel-díjasa.


Kertész Erzsébet: Szonya professzor

A XIX. században Oroszországban született Szonya olyan férfit választ, aki hajlandó névházasságot kötni, hogy megnyíljon előtte a vágyva vágyott lehetőség: külföldre mehet tanulni. Hazájában ugyanis egyetlen felsőfokú intézmény sem vesz fel nőt a hallgatók sorába. Nyugat_Európában több az esély. A házasságkötés után Szonja elindul az úton, amely sok gáncsot, buktatót, s nagyon kevés boldogságot ígér. De ő konok kitartással eléri célját, nő létére szerelmes hivatásának élhet: világhíres matematikus, a stockholmi egyetem professzora lesz.

" Boldog vagyok, ha Szonjáról beszélhetek, írhatok. életrajzsorozatom legkedvesebb alakja" - vallja hősnőjéről Kertész Erzsébet.

Tinédzserkorom egyik legemlékezetesebb olvasmánya volt, lányom is nagy kedvvel olvasta tini korában.

Szűcs Henrietta 8. a

Jacqueline Wilson: A kofferes kislány c.

Andynek elváltak a szülei. Sok mindenhez kell alkalmazkodnia a válás miatt. Még 6 mostohatestvéréről is ő gondoskodik.

Higgyétek el, nem tudjátok majd letenni a könyvet!
 

NagyFruzsina 7. c

C. S. Lewis: Az oroszlán, a boszorkány és a ruhásszekrény c. regény a kedvencem.
DSCN0488.JPG
DSCN1143.JPG
DSCN1224.JPG